skip to Main Content

Löderups Strandbad
Stranden ligger rakt nedanför backen från vår anläggning. På gångavstånd finns två minigolfbanor som har öppet sommartid. Här finns en badbrygga och en mycket barnvänlig strand. Bryggan har utsetts till Skånes näst bästa badbrygga av Sydsvenska Dagbladet.

Sandhammaren
Förr i tiden var Sandhammaren mest känt för de rev utanför där fartyg ofta gick på grund när man skulle runda Sverige. Idag är Sandhammaren mest känt för att det är en av Sveriges absolut finaste sandstränder med en fantastiskt fin sandstrand både vad det gäller vithet och finkornighet. Sandstranden sträcker sig flera kilometer både åt öster och väster. Sandhammaren ligger ca 7 km västerut från Löderups Strandbad.

Hagestad Naturreservat / Backåkra
Denna strand ligger ca 2 km väster om Löderups Strandbad. Den västra delen hyser Ystads kommuns enda och ett av Sveriges finaste naturistbad. Den högra delen är på promenadavstånd till Löderups Strandbads Camping.

Borrbystrand
En mil öster om Löderups Strandbad ligger Borrbystrand med dess fantastiska breda sandstrand. Där finns även en bassäng, tennisbana och en 4-stjärnig camping med stugor. Försäljning av mat och dryck under sommaren.

Tosselilla är ett härligt sommarland beläget i skön natur strax utanför Tomelilla mitt på Österlen.

De har ett jättestort vattenland med flera vattenrutschkanor, tivoliland med berg-och-dalbanor och karuseller för hela familjen och motorland med go-cart, Segway och bumperbåtar. Här finns tamdjur, gigantiska klätterborgar, grillplatser och massor av andra aktiviteter för såväl stora som små.

Hammars backar är Sveriges mest populära plats för skärmflygning. Sky Adventures, beläget i Kåseberga, är ett av Sveriges största skärmflygskolor som även erbjuder tandemhopp.

Precis nedanför oss ligger två minigolfbanor som har öppet sommartid. På vår anläggning finns en boulebana och vi har kubb till utlåning.

Kåseberga fiskeläge och by ligger 4 km öster om Löderups Strandbad. Detta är ett av Sveriges mest besökta turistmål med sitt fiskrökeri, restauranger, cafeér och konstgallerier.

Ales Stenar högst upp på åsen är Sveriges största bevarade skeppssättning från forntiden. Här har du även utsikt över Bornholm och den branta kusten längs Hammars backar.

Ta bilen eller cykla runt på Österlen och upptäck utbudet av gårdsbutiker med varor av hög kvalité. Bakverk, råvaror från traktens bönder, eller olika slags närproducerade produkter är bara några exempel på vad de har att erbjuda.

Gunnarshögs Gård utanför Hammenhög är ett bra exempel på en sådan plats, härifrån går du inte hem tomhänt. De är mest kända för sin kallpressade rapsolja, men i deras butik finner du även marmelader, senap, kryddor, vinäger, honung, och hud- och rengöringsprodukter. Alltid med de bästa råvarorna i fokus. De erbjuder också visningar av produktionen och café.

Ett besök på Nordens bäst bevarade medeltidsborg är både kulturellt, underhållande och imponerande.

Det ståtliga bygget påbörjades år 1499 av den danske riddaren Jens Holgersen Ulfstand då Skåne fortfarande var danskt. Körtid från Löderups Strandbad ca 15 minuter.

Det finns 3 golfbanor inom 20 minuters körväg från Löderups Strandbad (Ystad GK, Tomelilla GK samt Stiby Golf). Det finns dessutom en Pay & Play bana vid namn Gladan i Tomelilla..

I samarbete med YogaDevata och yogalärare Cecilia Bernhardsson kan vi erbjuda en hälsoinriktning på er konferens eller varför inte ge era anställda en hel ”feel good day” med hälso/yogainriktning.

Kontakta oss för mer information eller läs mer på länken: www.yogadevata.se >>

Mitt ute på heden, mellan hav och himmel, ligger den fyrlängade skånska gården som var tänkt att bli Dag Hammarskjölds fasta plats i Sverige. Gården omringas av naturreservaten Backåkra, Hagestad och Sandhammaren med ett säreget fågel- och växtliv. Ner mot havet ligger en ring av stenar –

Meditationsplatsen – där namngivningar, bröllop och andra ceremonier genomförs. Denna plats ligger på promenadavstånd från Löderups Strandbad och är en fantastiskt vacker plats att besöka, närsomhelst under året.

Konsten är en viktig del av Österlen. Här finns mängder utav gallerier att besöka, och intresset är som allra störst under påsken och Österlens Konstrunda. Välkända utställare blandas med nya förmågor, och utbudet är stort och varierande. Keramik, smycken, tavlor, skulpturer och smide är bara några utav exemplen på vad du kan se och köpa.

Några exempel på trevliga ställen: Galleri K i Kåseberga (Karin Anker), Keramiker Elna-Karin Helgesson Verkstad och butik, Kåseberga. Galleri Mossen, Karin Szymazsko, Hagestad Mossväg 28. Lotta Cerander, keramik, bruksgods och skulptur, Hillshög/Sandby. Annika Äikäs Keramik och stengods i egen design, Kraftgatan 26, Löderup.

Back To Top